Русия отне на Украйна най-добрия пилот, награден преди дни от Зеленски

30-годишният Антон Листопад участва във военните действия от първите минути на руското нахлуване в страната

15.08.2022 | 09:01 Редактор: Елеонора Танева
Русия отне на Украйна най-добрия пилот, награден преди дни от Зеленски

Най-добрият пилот на Военновъздушните сили на Украйна загина във войната с Русия. 30-годишният Антон Листопад през 2019 г. беше признат за най-добър пилот на ВВС на въоръжените сили на Украйна. Тогава той беше участник във военните действия в източната част на страната.

През февруари, от първите минути на мащабното нахлуване на руснаците, капитан Антон Листопад започва да защитава родината, пише  "Украинска правда".

Няколко дни преди смъртта си Листопад беше награден от президента Володимир Зеленски с орден за храброст от 3-та степен.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
лъчо
преди 1 година
Има възмездие той е същия е убивал мирни хора 2014 година в Донбас както пише В статията така че съдбата връща Колко ли деца от алеята на ангелите е убил никога няма да разберем Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
Бейби
преди 1 година
До който се докосне семейно, лошо му се пише. Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 11
Филибелия
преди 1 година
Е, явно има и по-добри от него...Макар, че не става ясно, как точно е загинал, при положение, че още в началото на СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ, а не "нахлуването" 99% от успаинската авиация стана трушия и то според USAексперти..... Сигнализирай за неуместен коментар