Медведев: Столтенберг има лоша памет, забрави кой спечели Втората световна война

"Русия ще спечели в сегашната ситуация около Украйна", заяви той

04.08.2022 | 22:55 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Столтенберг има лоша памет, забрави кой спечели Втората световна война

Русия ще спечели в сегашната ситуация около Украйна, убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев.

В канала си в Telegram той коментира изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че "конфликтът в Украйна е най-опасният момент за Европа след Втората световна война и не може да се позволи на Русия да спечели".

"Той има лоша памет. Забрави кой спечели тогава, във Втората световна война. Историята ще се повтори", написа Медведев, цитиран от "Труд".

По-рано Столтенберг заяви още, че "НАТО се стреми да предотврати прерастването на конфликта в Украйна в голяма война".

Той добави, че "това, което се случва в Украйна, е ужасно, но ще бъде много по-лошо, ако започне война в Европа между Русия и НАТО, така че държавите от блока помагат на Украйна с оръжие, пари, оборудване, но техните войници не влизат територията на тази страна.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки думите, посочи, че именно агресивната политика на НАТО спрямо Русия е провокирала напрегната ситуация в Европа. Според говорителя на Кремъл Москва не е съгласна с оценката на Столтенберг за събитията в Украйна. Песков подчерта, че истинската заплаха за световния ред е превратът в Украйна през 2014 г., организиран от страните-членки на Алианса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК