КНДР не отчете нито един нов случай на треска, обявява победа над Ковид-19

Това се случва за пръв път, откакто през май тя изненадващо призна, че на територията ѝ има епидемия

30.07.2022 | 11:08 Редактор: Искра Ангелова
КНДР не отчете нито един нов случай на треска, обявява победа над Ковид-19

Северна Корея не отчете нито един нов случай на треска за последното денонощие. Това се случва за пръв път, откакто през май тя изненадващо призна, че на територията ѝ има епидемия, и наложи още по-драконовски мерки на 26-милионното си население, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейският противоепидмичен център съобщи чрез държавните медии, че броят на установените нови случаи за изминалите 24 часа е нулев, с което броят на инфекциите в КНДР остава на равнище от около 4,8 милиона. Смъртните случаи остават 74, а смъртността е 0,0016 процента, което ако е вярно, означава, че там тя е най-ниската в целия свят, съобщава БТА.

Именно поради прекалено ниския брой отчитани смъртни случаи мнозина извън Северна Корея се съмняват в точността на севернокорейската статистика, при положение че в последно време броят на заразените рязко нарасна.

Въпреки обявените нула нови случая засега не е ясно кога КНДР ще обяви официално победа над Ковид-19 и ще отмени противоепидемичните ограничения, тъй като по мнение на експерти по-късно през годината подобно на много други страни Северна Корея може да мине през нова епидемична вълна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК