Великобритания: Продължават безрезултатните боеве в Донбас и Херсон

Въоръжените сили на Украйна са атакували пет руски укрепления

25.07.2022 | 09:47 Редактор: Теодора Патронова
Великобритания: Продължават безрезултатните боеве в Донбас и Херсон

Продължават "безрезултатните боеве" както в регионите на Донбас, така и в Херсон в Източна Украйна, съобщи британското военно разузнаване, предаде Ройтерс.

Руските командири продължават да са изправени пред дилема - дали да осигурят ресурси за руската офанзива на изток, или да укрепят отбраната на запад, съобщи в Twiiter британското министерство на отбраната в последната си актуализирана сводка за военни действия в Украйна.

Министерството също така добави в редовния си бюлетин, че на 18 юли британското разузнаване е идентифицирало съоръжение за ремонт и обновяване на руски военни превозни средства близо до Барвинок в руската Белгородска област, което е на 10 километра от украинската граница, в което се ремонтират стотици повредени руски военни машини.

"Бяха засечени най-малко 300 повредени превозни средства, включително танкове, бронетранспортьори и камиони за обща поддръжка“, се добавя в актуализацията.

Междувременно украинската агенция "Укринформ" съобщи, че въоръжените сили на Украйна са атакували в понеделник пет руски укрепления в Херсонска област - три от тях в Берислав и две в района на Херсон, съобщи БНР.

"Нашата авиация нанесе пет удара по врага. Двойка щурмови самолети и фронтови бомбардировачи атакуваха три вражески военни пункта в Бериславски район, а двойка многоцелеви хеликоптера Ми-8 и Ми-24 нанесоха удар по два вражески укрепления в Херсонски район“, се казва в съобщението на "Укринформ".

На този етап информация на "Укринформ" на може да бъде потвърдена от независими източници. Вероятна причина за евентуалната украинска контраофанзива е решението за проруски референдум за Херсонска област.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 3
иво
преди 1 година
РУСКИТЕ БОЙЦИ МАСОВО ДЕЗЕРТИРАТ ОТ ФРОНТА ПУТИН НЕ СИ ПРИЗНАВА , НО Е В УЖАС ! ЗА 6 - месеца Н И Щ О НЕ Е СВЪРШИЛ ! ОСВЕН ВЕЧЕ НАД 65 000 УБИТИ РУСИ ! Сигнализирай за неуместен коментар