Кадиров: Ново специално оборудване, три нови батальона и един полк изпращаме в Украйна

"Всеки военнослужещ от новите части постъпва на служба с необходимите оръжия и боеприпаси", заяви той

23.07.2022 | 15:20 Редактор: Искра Ангелова
Кадиров: Ново специално оборудване, три нови батальона и един полк изпращаме в Украйна

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че е завършено формирането на три нови батальона и един полк на руското министерство на отбраната в републиката и че е закупено ново специално оборудване за военните.

"Приключи формирането на три батальона и един полк на руското министерство на отбраната в Чеченската република. Всеки военнослужещ от новите части постъпва на служба с необходимите оръжия и боеприпаси, с които разполага лично", написа Кадиров в канала си в Telegram.

Според него в близко бъдеще Министерството на отбраната ще завърши строителните работи в гарнизоните, след което войниците ще се настанят в постоянните си бази.

Според ръководителя на Чечня Сергей Кузовлев, първият заместник-командир на войските на Южния военен окръг, е посетил региона.

"По време на личната среща Сергей Кузовлев похвали организацията на формирането на частите. Обсъдихме и въпросите за допълнителното окомплектоване на гарнизоните и редовното им снабдяване", пише лидерът на републиката, цитиран от "Труд".

Той допълни, че те са инспектирали ново специално оборудване, придобито за нуждите на армията.

"Тези бронирани машини са сглобени, като са взети предвид желанията и опита на нашите бойци, участвали в специални операции в Украйна. Автомобилите са здрави, мощни и надеждни. Въпреки тежкия си външен вид "Ахмат-Мобил" са маневрени превозни средства, които изпълняват важна задача на бойното поле - бързо придвижване в градски условия при максимална безопасност за личния състав", обясни Кадиров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 5
дайте да дадем
преди 1 година
Нашите чугунени про-атлантически глави, няма ли да отидт да помогнат на Украйна? Само с приказки не става.... Сигнализирай за неуместен коментар