Зеленски: Връщаме се в Херсонска област, която беше превзета от Русия

Членове на Конгреса на САЩ обещаха на украинския президент подкрепата да продължи

24.07.2022 | 08:00 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Връщаме се в Херсонска област, която беше превзета от Русия

Украинските сили постепенно навлизат в източната Херсонска област, която беше превзета от Русия в началото на войната, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

"Окупаторите се опитваха да установят база там, но помогна ли им това? Украинските въоръжени сили настъпват в региона стъпка по стъпка", посочи той.

Украинският президент се срещна с делегация от членове на Конгреса на САЩ. Представителите на Вашингтон гарантират запазването на подкрепата на САЩ във войната срещу Русия.

"САЩ, заедно със съюзниците и партньорите си по света, застанаха до Украйна, осигурявайки икономическа, военна и хуманитарна подкрепа. Ще продължим да търсим начини да подкрепим президента Зеленски и украинския народ възможно най-ефективно, докато те продължават смелата си съпротива", се казва в изявлението на делегацията.

В разговора си с делегацията Зеленски обвини Русия, че нарушава системно поетите ангажименти, след като руски сили обстреляха украинското пристанище Одеса, ден след сключване на споразумението за износ на украинско зърно, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК