Зеленски: Сенаторите признаха действията на Русия за геноцид след посещението на Зеленска

"Все още трябва да се увеличи интензивността на атаките срещу противника", заяви украинският президент

22.07.2022 | 10:43 Редактор: Ваня Кузманова
Зеленски: Сенаторите признаха действията на Русия за геноцид след посещението на Зеленска

В традиционното си видео обръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е провел заседание със старши командири на армията. По време на срещата са били определени задачите в няколко тактически области за укрепване на позициите, каза Зеленски и добави:

"Задълбочено разработихме въпроса за осигуряването на войските с модерни оръжия - все още трябва да се увеличи интензивността на атаките срещу противника. Участниците в събранието се съгласиха, че имаме значителен потенциал за настъплението на нашите сили на фронта и за нанасяне на нови значителни загуби на окупаторите".

Президентът Зеленски коментира и визитата на първата дама на Украйна Олена Зеленска в Съединените щати, където в емоционална реч пред американския Конгрес тя отправи призив за повече помощ в борбата срещу Русия и поиска още доставки на оръжия за нейната страна с цел защита срещу руската инвазия. 

Първият реален резултат от посещението на първата дама в САЩ - сенаторите представиха проекторезолюция, признаваща действията на Русия в Украйна за геноцид, каза Зеленски:

"В резолюцията се посочва, че действията на Русия в Украйна, които включват принудително депортиране в Руската федерация и целенасоченото избиване на украински цивилни по време на масови жестокости, са геноцид срещу народа на Украйна. С всичките си терористични атаки срещу украинците и страната ни Русия сама се погребва".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК