Ужасът във Виница: Младо момиче с 98% изгаряния почина, дете е обгорено до кости

Броят на загиналите в града след нападението на 14 юли стигна 26 души

21.07.2022 | 15:30 Редактор: Елеонора Танева
Ужасът във Виница: Младо момиче с 98% изгаряния почина, дете е обгорено до кости

20-годишната Олга Лисенко, ранена тежко при атаката срещу цивилни хора във Виница на 14 юли, е поредната жертва на руското нападение. Въпреки борбата на лекарите, младото момиче почина в болница във Виница. 

Тя е била на площада в момента на ракетния удар, връщала се е от зъболекар. Получила е 98% изгаряния по тялото. С нея броят на загиналите в града след нападението на 14 юли стигна 26 души, обобщи началникът на областната военна администрация Сергей Борзов.

В болници във Виница се намират 54-ма ранени при ракетния удар. 8 пациенти са прехвърлени за лечение в други европейски страни.

Сред тях е 7-годишният Роман, който е транспортиран в Германия. Той е в много тежко състояние. Около 45% от тялото му е с външни изгаряния и още 35% - с вътрешни.

"Толкова са дълбоки, че на места стигат дори до костите. Обгорели са лицето му, горните и долните крайници, дихателните пътища", обобщават лекарите от Детска болница "Свети Никола", цитирани от "Украинска правда".

В черепа му попаднали няколко осколки от снаряд. Момчето ще претърпи редица хирургически операции, включително присаждане на кожа и пластична операция.

След началото на войната германски медици са лекували над 5000 пострадали с най-тежки военни травми. Сред тях са и много деца с ампутирани крайници и тежки изгаряния.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
водачи
преди 1 година
Зеленски и Кулеба не искат мир! Те ще воюват до последния украинец и до последния натовски патрон. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Колю
преди 1 година
Това коя страна го е направила , никой не може да потвърди, война е и дезинформацията е голяма!Но със сигурност може да се потвърди същата трагедия в Ирак, Либия, Афганистан, Сирия и т.н.т, като за инвазията в Ирак през 2003 г до сега са загинали над 1000000 иракчани! Сигнализирай за неуместен коментар