Кадиров: Русия се нуждае от нови стратегически военни решения

Ръководителят на Чечня сменя танкова част с противовъздушни системи в планините в Шали

18.07.2022 | 11:10 Редактор: Елеонора Танева
Кадиров: Русия се нуждае от нови стратегически военни решения

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви необходимостта от разполагане на системи за противовъздушна отбрана в планините в района на Шали, на мястото на танкова част.

"В съвременните условия Русия се нуждае от нови стратегически военни решения. Затова ще трябва да се направят много промени. В планините на Чеченската република, на южната граница с Русия, системите за противовъздушна отбрана са търсени повече от всякога. Базата може да бъде разположена на мястото на танковата част в района на Шали", написа Кадиров в своя канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

Ръководителят на Чечня обяви формирането в републиката на нов полк със специално предназначение. "Северен Ахмат" ще бъде в състава на войските на руското министерство на отбраната. 

"Той включва бойци, които са усвоили опита от военните действия в Сирия и Украйна. Това е бойна структура, която е много търсена в съвременните реалности, също като трите завършени батальона "Източен Ахмат", "Западен Ахмат" и "Южен Ахмат", каза ръководителят на Чечня. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК