ЕМА: Ковид ваксината на Novavax крие риск от намалена чувствителност на кожата

На американските опаковки ще пише, че ваксината не бива да се поставя на хора, проявявали алергия към някоя от съставките

14.07.2022 | 20:47 Редактор: Теодора Патронова
ЕМА: Ковид ваксината на Novavax крие риск от намалена чувствителност на кожата

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че ваксината срещу Ковид-19 на американската компания "Novavax" може да доведе до тежки алергични реакции като страничен ефект, съобщи Ройтерс.

Вчера препаратът бе разрешен за употреба в Съединените щати. На американските опаковки обаче ще пише, че ваксината не бива да се поставя на хора, проявявали алергия към някоя от съставките.

Днес ЕМА обяви, че също ще добави като нов страничен ефект на ваксината необичайни усещания или намалена чувствителност на кожата.

До момента в Европа са поставени само около 250 000 дози от ваксината на "Novavax", откакто тя бе въведена в употреба през декември, по данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията, съобщи БТА.

Акциите на американската фармацевтична компания отбелязаха рязък спад на Уолстрийт след изявлението на ЕМА, отбелязва Франс прес. Към 18:00 ч.те бяха загубили 21,5% от стойността си, продавайки се за 54,91 долара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК