Зеленски: Русия няма смелост да признае поражението си и да се изтегли от Украйна

Така наречената "втора армия на света" се страхува от украинците, нямат стратегическа сила, нито характер, каза президентът

13.07.2022 | 09:48 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Русия няма смелост да признае поражението си и да се изтегли от Украйна

Въпреки успеха на украинските бойци и загубите на Русия, врагът все още няма смелостта да признае поражението си и да се изтегли от украинската земя. Това заяви във видеообръщение президентът Володимир Зеленски.

"Руската федерация вече много добре разбра какво представлява съвременната артилерия. Няма да имат сигурен тил никъде по земята, която са окупирали. Те усетиха, че усилията на нашите разузнавачи за защита на родината са много по-велики от тяхната специални операция", коментира украинският президент.

По думите му има прихванати разговори на руски военни, от които става ясно, че те се страхуват от украинските въоръжени сили.

"139 дни война, почти 20 седмици. Така наречената "втора армия на света" се страхува от украинците и е в състояние да направи нещо само на базата на бездънните си запаси от стари съветски оръжия. Нямат вече нито стратегическа сила, нито характер, нито знаят вече какво правят на нашата земя. Няма дори и частица смелост да се признае поражението и да се изтеглят войските от украинска територия", добави Зеленски, цитиран от "Украинския правда".

Той е убеден в победата на Украйна, във възстановяването на страната и реализирането на всичките ѝ външнополитически цели. 

"Когато милиони хора искрено работят за това – всеки на своето ниво – резултатът ще бъде сигурен", отсече украинският президент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Kiro Fe+
преди 1 година
Тоя пак се е нашмъркал. Знае ли,че Русия не е започнала истинската война. Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 5
неузрялски
преди 1 година
Тоя на коя планета живее? Или наистина е нашмъркан.... Сигнализирай за неуместен коментар