Австрийският канцлер: Не преборим ли инфлацията, има само две решения - алкохол и психотропни вещества

"Най-важното е да вдигаме наздравици тогава, когато се чувстваме добре", заяви Нехамер в своя реч

12.07.2022 | 21:10 Редактор: Петя Кръстева
Австрийският канцлер: Не преборим ли инфлацията, има само две решения - алкохол и психотропни вещества

Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната партийна конференция на Австрийската народна партия в Тирол предизвика вълнение в социалните медии. След като похвали новоизбрания регионален лидер на партията Антон Матле, Нехамер се спря на въпроса за инфлацията.

Той смята, че инфлацията трябва да бъде намалена съвместно от ЕС. В противен случай канцлерът вижда само две възможности за есента.

"Ако продължаваме така, след това ще има само две решения за вас: алкохол или психотропни лекарства. И аз казвам, че алкохолът по принцип е окей... Но най-важното е да вдигаме наздравици тогава, когато се чувстваме добре" От публиката се чува смях, пише kurier.at.

Изданието също така коментира ситуацията в търговията и промишлеността в Австрия.

"Заложете на здравия разум и същевременно намалете разходите за електроенергия" - това е мотото, което в момента се прокламира от много предприемачи, сред които Fussl Fashion Street. Ръководителят на компанията Ернст Майр току-що е изпратил писмо до служителите на своя филиал, в което ги призовава да пестят енергия. "Трябва да напуснем зоната си на комфорт, да включим климатика по-късно и вероятно да не стоим в магазина с къси ръкави през зимата", казва предприемачът. Големи неща като преминаването към фотоволтаични системи на всички места няма да са възможни от днес за утре - дори само поради липсата на квалифицирани работници, предаде "Труд". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК