Борис Джонсън съобщи кога би се оттеглил от премиерския пост

"Работата на министър-председателя в трудни обстоятелства, когато ти е даден колосален мандат, е да продължиш", заяви той

06.07.2022 | 16:06 Редактор: Теодора Патронова

Британският министър-председател Борис Джонсън отхвърли зачестилите призиви да се оттегли, като заяви днес пред парламента, че ще остане на поста, след като правителството му беше разтърсено от вълна от оставки, включително на двама важни министри, предаде Ройтерс.

"Очевидно, ако са налице обстоятелства, при които да усещам, че е невъзможно правителството да продължи да работи и да изпълнява мандата, който ни е даден, или ако усещам например, че сме възпрепятствани в желанието си да подкрепим украинския народ ... тогава бих направил това", каза Джонсън в отговор на въпрос на депутат от своята Консервативна партия дали смята, че са налице обстоятелства, при които би трябвало да се оттегли, съобщи БТА.

"Но честно казано, работата на министър-председателя в трудни обстоятелства, когато ти е даден колосален мандат, е да продължиш", заяви Джонсън и добави, че "тъкмо това ще направи".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК