Зеленски: Освобождаването на Змийския остров променя значително ситуацията в Черно море

Няма гаранция, че врагът няма да се върне, но действията на окупаторите са ограничени, заяви президентът

01.07.2022 | 08:55 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Освобождаването на Змийския остров променя значително ситуацията в Черно море

Освобождаването на Змийския остров от нашествениците значително променя ситуацията в Черно море. Това коментира президентът на Украйна Володимир Зеленски.

"Змийският остров е стратегическа точка и това значително променя ситуацията в Черно море. Това все още не гарантира сигурност, няма гаранция, че врагът няма да се върне. Но това вече значително ограничава действията на окупаторите", заяви Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Той благодари на Централното разузнавателно управление, на войниците от специалните части на СБУ "Алфа", артилеристите, летците от военновъздушните сили, командването "Александрия" за освобождаването на Змийския остров в Черно море.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ZaioBaio
преди 1 година
То Змийския остров е като боксова круша на панаир.Бабаитите минават и си мерят силата на нея,само че тук бонусът е,че печелившият се превръща в "патица на гюме" и останалите почват да стрелят по него.Класацията води онзи,който повече време се задържи върху острова и нанесе повече щети на противника. Сигнализирай за неуместен коментар