Путин обеща: Русия ще снабди Беларус с ракетни системи "Искандер-М"

Руският президент е предложил на беларуския си колега да му помогне с модернизирането на бойните самолети

26.06.2022 | 08:52 Редактор: Искра Ангелова
Путин обеща: Русия ще снабди Беларус с ракетни системи

Русия ще снабди Беларус със системи "Искандер-М", обяви вчера руският президент Владимир Путин по време на среща с беларуския държавен глава Александър Лукашенко в Санкт Петербург, предадоха световните агенции. Доставката ще се осъществи до няколко месеца, добави Путин.

"Искандер-М" е мобилна управляема тактическа ракетна система с обхват до 500 километра. Ракетите могат да носят конвенционални или ядрени бойни глави.

Руският президент освен това е предложил на беларуския си колега да му помогне с модернизирането на беларуските бойни самолети, така че те да бъдат способни да носят ядрени оръжия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Много самолети Су-25 са на въоръжение в беларуската армия. Те могат да бъдат подобрени по един подходящ начин. Тази модернизация трябва да бъде извършена в самолетостроителни заводи в Русия и подготовката на екипажите да започне в съответствие с това", каза Путин, след като Лукашенко е поискал от адаптиране на самолетите, така че те да са способни да носят ядрени оръжия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК