Европа остава без природен газ в средата на зимата?

Това ще стане, ако доставките на Русия по "Северен поток" спрат напълно

17.06.2022 | 10:25 Редактор: Тодор Петров
Европа остава без природен газ в средата на зимата?

Европа рискува да изчерпи запасите си от природен газ в средата на пиковото зимно търсене, ако доставките на Русия по критичния тръбопровод "Северен поток" спрат напълно.

Ако газопроводът "Северен поток" до Германия бъде напълно затворен, Европа няма да успее да достигне нивата за съхранение, които Европейският съюз е поръчал до началото на отоплителния сезон през ноември. И регионът може да свърши напълно запасите си до януари, каза Масимо ди Одоардо, вицепрезидент за изследвания на газ и втечнен природен газ в WoodMac, пред Bloomberg.

"Дори като се имат предвид мерките за противодействие, може да е неизбежно да се наложи някакво нормиране на търсенето", предупреди Ди Одоардо.

Руските власти заявиха в четвъртък, че не могат да възстановят силно намалените количества на газ, които текат по газопровода "Северен поток 1", тъй като става въпрос за технически проблем, усложнен от санкциите. Те обаче са готови веднага да пуснат "Северен поток 2", за да върнат обема на доставките.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бай Йван раздавача
преди 1 година
Начи, няма газ.. Що няма и отгде няма, от Русия... Ами то значи, че Русия е най-важната държава за Европата.. Що искаме да я трепим тогази.. Сигнализирай за неуместен коментар