Мощен ураган връхлетя Турция, жена загина в Анкара

В редица райони няма електричество

11.06.2022 | 21:20 Редактор: Искра Ангелова
Мощен ураган връхлетя Турция, жена загина в Анкара

Мощен ураган вилня в продължение на няколко часа днес в турската столица Анкара, съобщават медиите. За час и половина над града са се излели 28 мм валежи. Властите в мегаполиса съобщават, че най-силно са пострадали районите Гьолбашъ, Енимахале, Кечиорьон, Мамак и Чанкая.

От Министерството на вътрешните работи на Турция съобщават, че най-малко един човек е станал жертва на урагана в столицата. Водачът на микробус е останал блокиран в превозното средство, докато пътят за няколко минути се е оказал изцяло залят от прииждащите потоци вода.

Според предварителните данни, в резултат на силния вятър са нанесени щети на 40 сгради в Анкара. В някои от случаите става въпрос за отнесени от поривите покриви на сгради. Според разпространени в социалните мрежи снимки и видеоматериали, вятърът е избил и стъкла на жилища. В редица райони заради аварии няма електричество, съобщава БГНЕС.

Кметството в Анкара съобщи за предприетите мерки по отстраняване на последиците от природното бедствие.

"На улицата са изкарани повече от 3 000 служители на комуналните служби и над 1 200 единици техника", написа в Twitter кметът на столицата Мансур Яваш.

Снимка: БГНЕС / Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК