Байдън: Предупреждавахме за руска инвазия, Зеленски не искаше да чуе

Украйна и европейските съюзници на Вашингтон тогава смятаха, че САЩ създават прекалена паника

11.06.2022 | 11:00 Редактор: Здравко Черкезов
Байдън: Предупреждавахме за руска инвазия, Зеленски не искаше да чуе

Украинският президент Володимир Зеленски "не искаше да чуе" събраната от американското разузнаване информация, че Русия се готви да нахлуе, каза президентът на САЩ Джо Байдън пред дарители на проява на демократите за набиране на средства, предаде Асошиейтед прес.

"Подобно нещо не се е случвало от Втората световна война насам. Знам, че много хора си помислиха, че вероятно преувеличавам, но аз знаех, че разполагаме с данни, потвърждаващи, че той (руския президент Владимир Путин) смята да нахлуе през границата".

"Нямаше никакво съмнение в това, но Зеленски, както и много други хора, не искаше да го чуе. Разбирам защо не искаха да го чуят, но той (Путин) влезе", каза Байдън, цитиран от БТА.

САЩ започнаха да предупреждават, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, много преди президентът Путин да обяви началото на своята "специална операция" срещу страната на 24 февруари. Предупрежденията предизвикаха недоверие и дори завоалирани критики от страна на Зеленски и някои от европейските съюзници на Вашингтон, които тогава смятаха, че САЩ създават прекалена паника, припомня АФП.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
vasil tanev
преди 1 година
значи НИЕ знаехме че той ПУТИН ще нападне още през 2014 година но ДАИДЪН не признава вината си имам в предвид публично да признае че вината е само негова и съответно на НАТО но както казват у нас ГОЛЕМИЯТ БРАТ само чака и предупреждава Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Алеков
преди 1 година
Имаш възможност да спреш малоумникът,вместо да му доставяш оръжие.Американците ще те издухат,когато им вдигнеш цените на стоките от първа необходимост.Милиарди долари,оръжие от най новото,тикаш на клоуна,а сега се хапеш дето не се стигаш. Сигнализирай за неуместен коментар