Руските сили установиха контакт с бойците в завода "Азот" в Северодонецк

Водят се преговори за безопасното излизане на цивилни

11.06.2022 | 10:20 Редактор: Здравко Черкезов
Руските сили установиха контакт с бойците в завода

Установен е контакт с бойците в завод "Азот" в Северодонецк, водят се преговори за безопасното излизане на цивилни. Това съобщи в събота посланикът на Луганската народна република в Русия Родион Мирошник, цитиран от ТАСС.

"Установен е контакт с бойците, водят се преговори за безопасно излизане на цивилни от територията на завода. Украинските формирования ще имат гарантиран живот и адекватно лечение в съответствие с международните изисквания, ако освободят заложниците, а самите те спрат съпротивата и се предадат без никакви условия", написа той в канала на Telegram.

Според посланика "около 300-400 украински бойци са блокирани сега в "Азот". Те се концентрират близо до първия контролно-пропускателен пункт на химическия завод", добави той. В завода може да останали до 500 цивилни, укрити в бомбоубежища, уточни Мирошник.

В четвъртък ръководителят на руския Национален център за управление на отбраната генерал Михаил Мизинцев каза, че украинските бойци насилствено държат стотици жители на Северодонецк в подземните съоръжения на завода "Азот", като са минирали контейнери с химикали, които планират да взривят при отстъплението си. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК