Мистерия: Заплашват ли в Русия роднини на загинали моряци от крайцера "Москва"?

Руските власти целят да предотвратят изтичането на информация за загиналите и изчезналите на борда

07.06.2022 | 14:44 Редактор: Елеонора Танева
Мистерия: Заплашват ли в Русия роднини на загинали моряци от крайцера

Расте напрежението сред роднините на руснаци, загинали на крайцера "Москва". Украинското министерство на отбраната информира, че специална група психолози, лекари и юристи работи със семействата на моряците.

Целта била да подобри тежкото им психологическо състояние, но също така и да предотврати изтичането на информация за загиналите и изчезналите на борда.

Продължават споровете между Русия и Украйна за броя на загиналите при потъването на крайцера "Москва". Дори се появи информация за специална руска операция по прибирането на телата от дъното на Черно море. Бившият флагман на Черноморския флот потъна на 14 април.

Според военното разузнаване на Украйна, психолози се опитват да убедят роднините да не говорят с никого за техните синове и съпрузи, служили на крайцера. А ако откажат, ги заплашвали с неплащане на обезщетение и наказателно преследване.

В знак на протест роднини на загинали моряци не отишли на среща с командира на Черноморския флот.

Снимка: Кадър Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
РУСИЯ-МОСКВА
преди 1 година
НОРМАЛНО Е ДА ЗАПЛАШВАТ СЕМЕЙСТВАТА ИМ ДА НЕ ГОВОРЯТ, ЧЕ МОРЯЧЕТАТА СА МЪРТВИ. ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ, СЛЕД ii СВЕТОВНА ВОЙНА РУСИЯ ОБЯВИ, ЧЕ Е ДАЛА ОБЩО ЖЕРТВИ 7 000 000 ДУШИ. ТОВА Е ТОЛКОВА КОЛКОТО И ХИТЛЕРИСТКА ГЕРМАНИЯ. 40 ГОДИНИ ПО- КЪСНО РУСИЯ ОБЯВИ, ЧЕ ОБЩО ЗАГИНАЛИТЕ СА ОКОЛО 40 - 50 МИЛИОНА. ФРГ ОБЯВИ НАВРЕМЕТО И СИ ОСТАВИ ДО СЕГА 7 МИЛИОНА. Сигнализирай за неуместен коментар