Китай предупреди САЩ за катастрофа в отношенията заради Тайван

Непрекъснатите трикове на Вашингтон по тайванския въпрос сериозно нарушават мира в района, се казва в позицията на Пекин

03.06.2022 | 09:20 Редактор: Тодор Петров
Китай предупреди САЩ за катастрофа в отношенията заради Тайван

Въпросът за Тайван е свързан с коренните интереси на Китай, също е най-чувствителният и важен въпрос в китайско-американските отношения. Пекин явно е посочил, че ако Вашингтон не подходи правилно спрямо Тайван, това ще има катастрофално влияние върху двустранните отношения, съобщи радио "Китай".

След като встъпи в длъжност, настоящата американска администрация многократно обещава да спазва политиката за „един Китай“ и не подкрепя „независимостта на Тайван“, но с действията си показва точно обратното. 

Непрекъснатите трикове на Вашингтон по тайванския въпрос сериозно нарушават мира и стабилността в дадения район. Необходимо е Китай да се обедини, което е историческата тенденция и нито един човек, нито сила може да я предотврати, се подчертава в позицията.

Тя е провокирана от факта, че на 1 юни заместник-търговският представител на САЩ Сара Бианки обяви старта на "Американско-тайванската търговска инициатива през 21 век".

Според Пекин това е поредният политически фарс на Вашингтон по отношение на търговско-икономическите връзки, използвайки Тайван за сдържане на Китай.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК