Байдън заплаши Китай с военна сила заради Тайван

Президентът на САЩ обяви нова Азиатско-тихоокеанска търговска рамка

23.05.2022 | 09:22 Редактор: Тодор Петров
Байдън заплаши Китай с военна сила заради Тайван

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в Токио старта на нова Азиатско-тихоокеанска търговска рамка, в която засега влизат 13 държави, сред които Индия и Япония, предаде АФП.

"САЩ и Япония заедно с още 11 нации стартират Индо-тихоокеанска търговска рамка. Тя е ангажимент към работа с нашите близки приятели и партньори в региона и към предизвикателствата, които имат най-голямо значение в осигуряването на икономическа конкурентоспособност в XXI век", каза Байдън.

Той посочи още, че обмисля да вдигне някои от търговските тарифи за Китай, подчертавайки, че те не са въведени от неговата администрация.

Байдън заяви, че Китай "флиртува с опасността" заради Тайван и обяви, че САЩ са готови да използват сила, за да защитят острова. 

Освен това американският президент даде подкрепата си Япония да стане постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, предаде БНР.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Петров
преди 1 година
Със всеки изминал ден света се побърква все повече. Това силно заприличва на един безмислен край на човечеството. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 3
Александров
преди 1 година
Ако се захванете с Китай, байдъновци много скоро ще разберете с кого си имате работа, никак не ги подценявайте!? Сигнализирай за неуместен коментар