Ердоган отговори на твърдения, че ще избяга от Турция: Оставам тук до смъртта си

Опозиционен политик заяви, че семейството на турския президент изнася милиони долари в САЩ

29.05.2022 | 21:14 Редактор: Жаклина Иванова
Ердоган отговори на твърдения, че ще избяга от Турция: Оставам тук до смъртта си

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отговори на твърденията на опозиционни политици, че уж възнамерява да избяга от републиката. Той заяви, че ще остане в страната до смъртта си.

"Ще бъда тук до последния си дъх. Според опозицията Ердоган е човекът, който трябва да избяга от страната. Но. ето го Ердоган в "Атакьой". Ще бъда тук, докато умра", подчерта той на митинг по случай годишнината от превземането на Истанбул, излъчен от телевизия TRT.

На 25 май Кемал Кълъчдароглу, лидер на основната опозиционна партия в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП), обвини семейството на Ердоган, че изнася милиони долари в САЩ. Кълъчдароглу също така обеща да направи публично достояние "анатомията на плана за бягство на Ердоган".

Същата вечер лидерът на Националдемократическата партия разпространи видеоклип в Twitter, в който назовава имената на фондовете, чрез които семейството на Ердоган е превеждало пари в САЩ, припомни БГНЕС.

На свой ред Ердоган заведе дело срещу лидера на НРП за клевета и оцени нанесените му вреди на един милион турски лири (61 000 долара).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК