Все още има украински бойци в "Азовстал"?

Това обяви лидерът на провъзгласената от бунтовниците Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин

26.05.2022 | 20:40 Редактор: Здравко Черкезов
Все още има украински бойци в

Ръководителят на подкрепян от Русия сепаратистки регион в Източна Украйна каза днес, че може да има още още украински бойци, които се крият в огромния стоманодобивен завод "Азовстал" в Мариупол, въпреки че Москва официално обяви, че операцията за взимането на комплекса под контрол е приключила успешно, предаде АП.

"Те може да се крият… Може да са се загубили някъде, да са изостанали зад тези, които се предадоха", каза лидерът на провъзгласената от бунтовниците Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин.

На 20 май руската армия обяви "Азовстал" и целия Мариупол за "напълно освободени" и каза, че общо 2439 украински военни са излезли от последното гнездо на съпротива в обсадения град, припомня АП.

Пушилин посочи, че ако има останали украинци в завода, те не биха представлявали заплаха за руските сили. 

В момента тече работата по разминирането на голяма част от "Азовстал" и лидерът на ДНР обясни, че ще може да се каже дали някой не е останал там чак след като този процес завърши и заводът бъде цялостно инспектиран.

"За съжаление вече имаме ранен сапьор", каза Пушилин. "Има много капани, капани-бомби... Ето защо разминирането трябва да се провежда много внимателно“, подчерта лидерът на ДНР, цитиран от БТА. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК