Русия ще проучи възможността за размяна на бойци от "Азов" за Виктор Медведчук

Възможността за такава размяна ще бъде повдигната в Москва

21.05.2022 | 22:10 Редактор: Ваня Кузманова
Русия ще проучи възможността за размяна на бойци от

Русия ще проучи възможността за размяна на пленени бойци от украинския полк "Азов" за Виктор Медведчук, близък сътрудник на Владимир Путин, заяви в събота депутатът и преговарящ за Русия Леонид Слуцки.

"Ще проучим въпроса", каза Слуцки, член на руската делегация по време на последните преговори с Киев, цитиран от агенция Риа Новости, в отговор на въпрос за подобна размяна.

Говорейки от сепаратисткия град Донецк в Югоизточна Украйна, той каза, че възможността за такава размяна ще бъде повдигната в Москва от "тези, които имат прерогативи".

67-годишният Виктор Медведчук е известен украински политик и бизнесмен, близък до руския президент, който бе арестуван в средата на април в Украйна при опит за бягство в началото на офанзивата на Кремъл в края на февруари.

В петък руската армия обяви, че последните украински защитници на стратегическия град Мариупол, които седмици наред се укриваха в огромния стоманодобив на Азовстал, са се предали, пише БГНЕС. 

Сред тях има членове на полк "Азов", ултранационалистическа единица, която Кремъл смята за "неонацистка" и която Киев се надява да бъде освободена в замяна на руски пленници.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК