Затъва ли Русия в Украйна? Принудена е да погледне към по-възрастните войници

Предвижда се законопроект, който позволява на руснаци над 40 години, да се записват в армията

21.05.2022 | 16:58 Редактор: Ваня Кузманова
Затъва ли Русия в Украйна? Принудена е да погледне към по-възрастните войници

В знак на спешната нужда на Русия да засили военните си усилия в Украйна, парламентът заяви в петък, че ще разгледа законопроект, който позволява на руснаци над 40-годишна възраст и чужденци над 30 години да се записват в армията.

На уебсайта на Държавната дума, долната камара на парламента, се казва, че този ход ще даде възможност на военните да използват уменията на по-възрастните професионалисти.

"За използването на високоточни оръжия, експлоатацията на въоръжение и военна техника са необходими високопрофесионални специалисти. Опитът показва, че те стават такива към 40–45-годишна възраст", ​​се казва в съобщението.

В момента само руснаци на възраст 18-40 години и чужденци на възраст 18-30 години могат да сключат първи договор с военните.

Русия претърпя огромни неуспехи и тежки загуби на хора и оборудване в 87-дневната война, в която Украйна мобилизира практически цялото си възрастно мъжко население. Въпреки че пое пълния контрол над руините на Мариупол, Москва остава далеч от целта си да завземе целия регион Донбас в Източна Украйна. 

Повече по темата четете в Bloombergtv.bg 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 4
Гост
преди 1 година
Абе не, че нещо, но виним руснаците, че лъжат, а по нашите медии се лъже двойно повече. Първо какво значи, че търпяла огромни неуспехи и загуби, като войната продължава и математиката казва, че от редовна руска 1 100 000 армия, в Украйна са 100 000 души? И второ, как така оставала далеч от целта си да завземе Донбас, като Русия контролира над 90% от него, както и Херсон и Изюм? Не подкрепям изобщо войната, но не подкрепям и лъжливата информация! Сигнализирай за неуместен коментар