Зеленски: Войната ще бъде кървава, само дипломация може да я спре

Искаме всичко да се върне, но Русия не иска това, заяви украинският президент

21.05.2022 | 12:05 Редактор: Здравко Черкезов
Зеленски: Войната ще бъде кървава, само дипломация може да я спре

Войната в Украйна може да бъде разрешена само чрез "дипломация", каза украинският президент Владимир Зеленски в събота на фона на задънена улица в преговорите между Киев и Москва.

"Краят ще бъде чрез дипломация", каза той пред украински телевизионен канал. Войната "ще бъде кървава, ще има битки, но ще приключи окончателно само чрез дипломация". "Има неща, които могат да бъдат постигнати само на масата за преговори", изтъкна той. Искаме всичко да се върне (както беше преди)", но "Русия не иска това", каза той, без да уточнява.

Във вторник водещият украински преговарящ Михайло Подоляк каза, че преговорите с Москва са "спрени", след като са се провеждали редовно в по-ранните етапи на конфликта, но без съществени резултати.

На следващия ден говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев, че не искат да продължат преговорите за прекратяване на военните действия. "Разговорите наистина не вървят напред и ние отбелязваме пълната липса на воля на украинските преговарящи да продължат този процес", каза той, цитиран от БГНЕС.

Последните разговори са се провели на 22 април, съобщават руските информационни агенции. След като не успяха да превземат Киев след нахлуването в Украйна на 24 февруари, руските войски сега се концентрират в източната част на страната, където продължават ожесточени сблъсъци. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Истината
преди 1 година
Русия не плаща на лица и държави заплашващи националния суверинитет, а води война (спец операции). Дипломация когато те освободят от измислената държава. Признай се за Българин със всички Украиници ето това е Дипломация. Сигнализирай за неуместен коментар