Зеленски: Русия нанесе зловещ удар по Двореца на културата в Лозовая, това ли е врагът ѝ?

При атаката са убити 7 души, включително 11-годишно дете

20.05.2022 | 21:18 Редактор: Жаклина Иванова
Зеленски: Русия нанесе зловещ удар по Двореца на културата в Лозовая, това ли е врагът ѝ?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия, че е нанесла зловещ ракетен удар по сградата на Двореца на културата в Лозовая, източен град в Харковска област на страната, при който бяха убити 7 души, включително 11-годишно дете.

В публикация в Telegram, цитирана от "Файненшъл таймс", която включваше видео от ракетната атака срещу града, Зеленски посочи: "Руски ракетен удар по скоро реновирания Дом на културата. Окупаторите определят културата, образованието и хуманността като свои врагове. И не им спестяват ракетите или бомбите. Какво е в съзнанието на хората, които избират такива цели? Абсолютно зло, абсолютна глупост".

Нападението е станало в петък, когато Русия осъществи нов кръг от ракетни атаки. Освен военни цели, ракетите рутинно поразяват и инфраструктура, складове за гориво и цивилни сгради, съобщиха украинските власти.

По-рано в петък Зеленски благодари на 42 държави за подкрепата на Украйна в съдебния иск срещу Русия за десетки предполагаеми зверства, извършени по време на нейната инвазия в страната, припомни БНР.

"42 държави заеха страната на Украйна по делото срещу Русия в Международния съд и възнамеряват да се присъединят към процедурата", написа той в Twitter.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК