Русия: ЕС жертва интересите на гражданите си, за да угоди на САЩ

"Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Руската федераци", посочи Сергей Лавров

14.05.2022 | 22:37 Редактор: Жаклина Иванова
Русия: ЕС жертва интересите на гражданите си, за да угоди на САЩ

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че жертва интересите на своите граждани, за да угоди на Съединените щати.

Според него Западът и най-вече Съединените щати използват Украйна, за да запазят господстващото си положение на световната политическа сцена:

"Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Руската федерация в контекста на курса към увековечаване на еднополюсния ред", посочи той.

По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа, като освобождават пазарите ѝ за американските стоки, технологии и военна продукция.

"Евросъюзът окончателно губи признаците си на самостоятелност и послушно се вписва в англосаксонските планове за утвърждаване на еднополюсния световен ред, жертвайки качеството на живот на европейците и техните коренни интереси в угода на Съединените щати", смята Лавров.

Според него Европейският съюз все повече се слива с НАТО по въпросите на сигурността, а Алиансът от своя страна на все по-висок глас декларира глобалните си амбиции, предаде БНР.

Очаквате ли Русия да нападне друга държава след Украйна?

Да, със сигурност. Застрашени са Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия...
11%
Не, Путин ще спре само с Украйна, но едва след като присвои желаните територии.
19%
На Путин му се иска, но няма да посмее, защото този път НАТО ще отвърне сериозно.
8%
Украйна ще спечели войната и Русия няма да има ресурс и боен дух за ново нападение.
12%
България е застрашена от руско нападение заради политиката, която води в последно време.
2%
Русия не е нападала никого, а защитава сигурността си под заплахата НАТО.
48%
Общо 9339 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
ЛАВРЬ ЛАВРОВИЧ-ЛЪЖЛЬ
преди 1 година
ЛАВРЬ ЛАВРОВИЧ, ВИЕ И КРЪГА ОКОЛО ***. ЖЕРТВАХТЕ ИНТЕРЕСИТЕ СИ И ТЕЗИ НА ОСТАНАЛИТЕ КАТО ВАС ОЛИГАРСИ И НАМАЛИХТЕ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ С БЛИЗО НЯКОЛКО ТРИЛИОНА ДОЛАРА. КОЙ Е ЛУДИЯ: EС ИЛИ ВИЕ? ВЪОБЩЕ НЕ ЗАСЯГАМ БИТИЕТО НА ОБИКНОВЕНИТЕ РУСНАЦИ НО КОЛКО МИЛИОНА ИЗБЯГАХА СЛЕД 24.02. 2022? 50% ОТ МЛАДИТЕ РУСНАЦИ ИСКАТ ДА ЕМИГРИРАТ, СПОРЕД ОФИЦИАЛНАТАВИ СТАТИСТИКА. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Киро
преди 1 година
Унгарският евродепутат Ерно Шалер Барош : Няма да допусна в Унгария луди като Кирил Петков, един продал се на САЩ измамник...........Правителството на България, което е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС. Сигнализирай за неуместен коментар