Лавров каза дали са открити предатели сред руските дипломати

"Правим всичко възможно, за да защитим правата и интересите на сънародниците си в чужбина", посочи руският външен министър

14.05.2022 | 19:49 Редактор: Жаклина Иванова
Лавров каза дали са открити предатели сред руските дипломати

Западните страни не успяха да открият предатели сред руските дипломати, въпреки че такива опити бяха направени както в Русия, така и в чужбина, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред 30-ата асамблея на Съвета за външна и отбранителна политика (СВОП), предаде ТАСС.

"Сред дипломатите не бяха открити предатели, въпреки че такива опити бяха правени както от чужбина, така и вътре в страната", каза министърът.

Лавров подчерта, че руските дипломати продължават да изпълняват професионалните си задължения добросъвестно и пълноценно, в съответствие с изискванията на времето.

Той обърна внимание на факта, че руското външно министерство прави всичко възможно, за да защити правата и интересите на сънародниците си в чужбина.

"Когато Западът реагира истерично на началото на военната операция и всички полети бяха отменени, ние спешно оказахме помощ за завръщането в страната на онези наши граждани, които се намираха в чужбина. Текущите задачи, които винаги са били много, са свързани с консулските услуги за руснаците", добави той, цитиран от БТА.

Очаквате ли Русия да нападне друга държава след Украйна?

Да, със сигурност. Застрашени са Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия...
11%
Не, Путин ще спре само с Украйна, но едва след като присвои желаните територии.
19%
На Путин му се иска, но няма да посмее, защото този път НАТО ще отвърне сериозно.
8%
Украйна ще спечели войната и Русия няма да има ресурс и боен дух за ново нападение.
12%
България е застрашена от руско нападение заради политиката, която води в последно време.
2%
Русия не е нападала никого, а защитава сигурността си под заплахата НАТО.
48%
Общо 9339 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ЛАВРОВ-ИДИ.....
преди 1 година
АБЕ ЛАВРОВ, *** С *** - ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ РУСКИЯ ЕЛИТ ВОГЛАВЕ С ДИПЛОМАТИТЕ ВИ ИМАТ СМЕТКИ И ГОЛЕМИ НЕДВИЖИМОСТИ НА ЗАПАД ........ "ИЗНЕСЛИ" СА ДЕЦАТА СИ В ЗАПАДНИ УЧИЛИЩА И УНИВЕРСИТЕТИ. Е, КАКВО ИСКАШ ПОВЕЧЕ ?????????? ПРИ ПЪРВИЯ УДОБЕН СЛУЧАЙ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО НА "ВЕРНИТЕ" ВИ ДИПЛОМАТИТЕ ЩЕ СЕ ИЗНЕСЕ НА ЗАПАД ЗАЕДНО С ТАЙНИТЕ ВИ. Сигнализирай за неуместен коментар