Отменят състезания в Китай заради Ковид ограниченията

През миналата година турнирите в Китай бяха отменени по същите причини

06.05.2022 | 19:50 Редактор: Ваня Кузманова
Отменят състезания в Китай заради Ковид ограниченията

Два турнира от Диамантената лига по лека атлетика, които трябваше да се проведат в Китай, бяха отменени, съобщи агенция АП. Причината са Ковид-ограниченията, а към календара на лигата бе добавено заместващ турнир в Полша.

"Състезанията в Шанхай и Шънджън са отменени заради рестрикциите около пътуванията и стриктните изисквания за карантина при влизането в Китай", обясниха организаторите, но от лигата също така добавиха, че очакват с нетърпение за бъдещите турнири в Китай през 2023 година.

Заместващата лекоатлетическа надпревара в Хожув, Полша ще се проведе на 6 август. Финалите на Диамантената лига са предвидени за Цюрих, Швейцария на 7 и 8 септември.

През миналата година турнирите в Китай бяха отменени по същите причини.

По-малко от три месеца след като Пекин бе домакин на Зимните олимпийски и параолимпийски игри, Олимпийският комитет на Азия обяви, че предвидените за тази година Азиатски игри в Китай се отлагат заради притеснения за разпространението на варианта Омикрон на Ковид-19 в страната, пише агенция АП.

От Азиатския олимпийски комитет съобщиха, че не са избрани нови дати за провеждането на Игрите, но това ще се случи в близко бъдеще след разговори с местните организатори, както и Китайския олимпийски комитет.

Според ръководния орган на спортовете в Азия, домакините са добре подготвени за състезанията, въпреки глобалните предизвикателства. Решението обаче е взето след внимателна преценка на пандемичната ситуация и мащаба на Игрите, информира БНР. 

Отлагането е показателно за нарастващите тревоги за бързото разпространение на коронавируса от Шанхай до Пекин във важната политическа година за Китай.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК