Ковачевски заплаши с ответни действия след откриването на културния център в Битоля

Според него събитието е "нещо повече от провокация"

21.04.2022 | 14:45 Редактор: Ваня Кузманова
Ковачевски заплаши с ответни действия след откриването на културния център в Битоля

Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски заяви днес, че следващата седмица ще станат известни стъпките, които евентуално ще се предприемат във връзка с регистрацията на гражданското сдружение "Ванчо Михайлов" и откриването на културния център с това име в Битоля.

Преди това ще бъдат разгледани всички аспекти на този въпрос, след което ще се вземе решение за по-нататъшни действия.

По отношение на самото сдружение стана ясно, че то е регистрирано в съответствие с действащата в страната нормативна база. 

"Нормално е като правителство да съберем цялата необходима информация, която се изисква за регистриране на сдружения на гражданите. Относно използването на имената вече имаше изказвания на юристи и когато получим цялата информация следващата седмица, ще ви информираме за по-нататъшните стъпки", каза премиерът, цитиран от БГНЕС.

Според него събитието по откриването на този център в събота е "нещо повече от провокация, тъй като разбуни духовете от миналото, тъй като става въпрос за личност, която е била сътрудник и на Хитлерова Германия, и на Италия на Мусолини, както и на Независимата хърватска държава на Павелич".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК