Русия размени 76 украински военнопленници

Украйна не съобщи колко са били руснаците, предадени на Москва

19.04.2022 | 20:22 Редактор: Здравко Черкезов
Русия размени 76 украински военнопленници

Седемдесет и шест украинци бяха освободени при нова размяна на военнопленници с Русия, обявиха властите в Киев, но не съобщиха колко са били руснаците, предадени на Москва, предаде Франс прес.

"Разменихме 60 военни, включително 10 офицери. 16 цивилни също се върнаха у дома", съобщи в Telegram украинската вицепремиерка Ирина Верешчук. Тя каза, че това е петата размяна на пленници с Русия.

Предишната размяна се проведе на 15 април след напрегнати по думите на Киев преговори в Херсонска област. Ден по-рано бяха освободени 30 украинци, а 26 други бяха освободени по-рано същия месец. На 1 април украинското президентство съобщи, че е разменило 86 свои военни срещу руснаци.

Вчера украинските служби за сигурност публикуваха видеозапис на депутата Виктор Медведчук, близък до президента Владимир Путин, който е задържан в Украйна. В записа бизнесменът и политик иска да бъде разменен срещу войниците и цивилните от обсадения град Мариупол. Руската телевизия излъчи запис на призивите на двама пленени от руските сили британци, които призоваха премиера Борис Джонсън да помогне да бъде договорено освобождаването им срещу свободата на Медведчук.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК