Русия: Подготвят масов разстрел на цивилни в Одеса, ще обвинят Москва

Публикуваха предупреждение към страните от "цивилизования Запад", начело със САЩ

19.04.2022 | 14:35 Редактор: Елеонора Танева
Русия: Подготвят масов разстрел на цивилни в Одеса, ще обвинят Москва

Посолството на Русия у нас разпространи извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна. В него се твърди, че има данни за готвена провокация от страна на Украйна.

"В близко време се планира едно от подразделенията на Службата за сигурност на Украйна да се преоблече в униформи на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители. Снимки и видео от тази акция с уж "безчинствата на руснаците" за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции", пише в съобщението.

Данните били, че Украйна "се готви  да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област"

"Целта ни е предварително да предупредим страните от "цивилизования Запад", начело със САЩ, за това, че Руската Федерация има оперативни доказателства за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим", завършва текстът, цитиран от руското посолство у нас.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК