Русия: Байдън трябва да отиде по-близо до Луганск и Донецк, ще разбере истината

Оръжията за Киев от западните държави няма да попречат на Москва да постигне целите си

18.04.2022 | 11:14 Редактор: Ваня Кузманова
Русия: Байдън трябва да отиде по-близо до Луганск и Донецк, ще разбере истината

Медиите в Русия използват всички възможни начини за защита на инвазията в Украйна, определена от президента Владимир Путин като "специална военна операция".

В. "Аргументи и факти" цитира китайското издание "Глоубъл таймс", според което САЩ разчитат на продължителен конфликт в Украйна, за да извлекат полза за себе си.

Авторите на статията посочват, че Вашингтон действа в интерес на своите производители на оръжие, чиито акции видимо се вдигат. Освен това, манипулирайки Европа и НАТО, САЩ се надяват да получат "геополитически дивиденти", твърди "Глоубъл таймс".

"Всички действия на Вашингтон се свеждат до удължаване на конфликта и за тази цел се полагат всякакви мобилизации и "усилия", се казва в статията, цитирана от "Аргументи и факти".

Руският вестник посочва, че общият размер на военната помощ на САЩ за Украйна от 24 февруари насам е 1,7 млрд. долара. 

Кремъл подчерта, че оръжията, доставени на Киев от западните държави, няма да могат да попречат на Москва да постигне целите си в Украйна, предаде БТА. 

Според руския депутат, ако Киев иска да покаже на американския лидер какво се случва, той не трябва да бъде поканен в украинската столица, а "по-близо до Луганск и Донецк".

"Байдън трябва да отиде там, където се водят сражения, където украинските войски използват цивилни граждани като жив щит. Там той ще види дали Русия казва истината или не", обясни Шхагошев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК