Още един руски генерал е загинал във войната в Украйна

Той бе погребан в Санкт Петербург

17.04.2022 | 16:16 Редактор: Жаклина Иванова
Още един руски генерал е загинал във войната в Украйна

Заместник-командващият на 8-ма армия на руските въоръжени сили Владимир Петрович Фролов загина във войната в Украйна, съобщи руската агенция ТАСС.

Той бе погребан в Санкт Петербург. Новината беше потвърдена от губернатора на областта Александър Беглов.

Губернаторът каза, че Фролов "жертвал живота си, за да не чуват повече деца, жени и възрастни хора в Донбас бомбени експлозии. За да не чакат повече смъртта, и когато излизат от дома си, да не се сбогуват като за последно".

Но повечето от обстрелите в Украйна се извършват от Русия. По време на войната бе съобщено за загинали няколко руски генерали и високопоставени военни, предаде БГНЕС.

Необичайно е такива високопоставени офицери да се излагат на опасност, като се приближават толкова близо до бойното поле, а западни източници смятат, че те са правили, за да получат контрол върху операциите, които в някои райони са били блокирани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
IM-дртiйYайтБoй!
преди 2 години
Тоз 'юнак'е 8ми поред /без кептъна на ушлия на дъното КРАЙсер!/. И това се дължи на крайно грешната рашънска тактика в боевете, където поради ЯВНА НЕКАДЪРНОСТ на състава висшият команден щаб отива на предните позиции, за да може да действат в субординация и точна координация отделните войскови подразделения, водещо и до явен риск за живота им. При U- КРАЙ -Nските бойци това го няма, щот те са по-гъвкави и освободени в взимането на преки решения на бойното поле /също като ВИЕТНАМЦИте навремето!/ Сигнализирай за неуместен коментар