Зеленски се ядоса: ООН не изпълнява функциите си, няма сигурност в света

САЩ ще предоставят на Украйна военна помощ на стойност до $100 млн.

06.04.2022 | 07:32 Редактор: Тодор Петров
Зеленски се ядоса: ООН не изпълнява функциите си, няма сигурност в света

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини ООН, че не изпълнява функциите си. Във видеообръщение тази нощ към украинския народ Зеленски заяви, че Съветът за сигурност на ООН съществува, но няма сигурност в света, за никого. Това означава, че Организацията на обединените нации в момента не е в състояние да изпълнява функциите, за които е създадена. 

Видеообръщението беше направено след речта му към Съвета за сигурност на ООН, в която той очерта списък на предполагаемите руски зверства, включително в украинския град Буча.

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски са обсъдили снощи мерки, които да гарантират, че извършените в град Буча убийства няма да останат ненаказани. Франция е предоставила специално 490 000 евро на Международния наказателен съд, с цел да помогне за разрешаване на случая. 

САЩ обявиха, че ще предоставят на Украйна допълнителна военна помощ на стойност до 100 милиона долара, за да помогнат на страната да се противопостави на руското нашествие. 

В Украйна руски сили се опитват да продължат настъплението си в източната част на страната. Зеленски, съобщи че засега украинските сили успяват да възпрат настъплението. По думите му Украйна е наясно, че Русия събира подкрепления за нова офанзива. Руските сили имат превъзходство в численост и техника, добави президентът Зеленски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК