Сестрата на Чен Ун: Ще използваме ядрено оръжие, за да елиминираме армията на Сеул

Ким Йо Чен отвърна на предупреждението на ръководителя на отбраната на Южна Корея

05.04.2022 | 07:45 Редактор: Искра Ангелова
Сестрата на Чен Ун: Ще използваме ядрено оръжие, за да елиминираме армията на Сеул

Северна Корея ще използва ядрените си оръжия, за да "елиминира" армията на Южна Корея, в случай че Сеул нанесе превантивен удар. Това заяви сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде АФП.

Предупреждението на Ким Йо Джонг е в отговор на заплахата от ръководителя на отбраната на Южна Корея Сух Ук. В петък той каза, че военните на Южна Корея разполагат с ракети със "способността да поразят точно и бързо всяка цел в Северна Корея, когато има ясни признаци за изстрелване на ракета от Северна Корея".

В отговор Ким Йо Чен каза, че е било "много голяма грешка" за "лунатика" Су да обсъжда превантивен удар срещу ядрена сила, според доклада в KCNA.

Заплахите идват на фона на възобновените оръжейни тестове на Северна Корея, която миналия месец изстреля първата си междуконтинентална балистична ракета с широк обсег от 2017 г.

"В случай, че Южна Корея избере военна конфронтация с нас, нашите ядрени бойни сили ще трябва неизбежно да изпълнят задълженията си", каза Ким Йо Чен, която е ключов политически съветник в Пхенян. "Основната мисия" на ядрените сили на Северна Корея е да действат като възпиращ фактор, но ако възникне въоръжен конфликт, такива оръжия ще бъдат използвани за "елиминиране на въоръжените сили на противника".

В резултат на това "ужасяващо нападение" южнокорейските сили ще бъдат изправени пред "жалка съдба, пълно унищожение и разруха", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Северна Корея този месец ще отбележи 110-ата годишнина от рождението на основателя Ким Ир Сен - дядото на настоящия лидер Ким. Обикновено Пхенян обича да отбелязва ключови национални годишнини с военни паради, големи оръжейни тестове или сателитни изстрелвания.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК