Германия гони 40 руски дипломати заради войната в Украйна

Външният министър Аналена Бербок нарече това "отговор на невероятната бруталност", която Кремъл е отприщил

04.04.2022 | 20:22 Редактор: Жаклина Иванова
Германия гони 40 руски дипломати заради войната в Украйна

Германският външен министър обяви решението за експулсиране на 40 руски дипломати, служители на руското посолство в Берлин, за персона нон грата.

Германия експулсира "значителен брой" руски дипломати. Външният министър Аналена Бербок нарече това "отговор на невероятната бруталност", която Кремъл е отприщил в Украйна, съобщи АФП.

Този ход следва подобни стъпки на европейските партньори през последните дни като реакция на войната на Русия срещу съседката ѝ, информира БГНЕС.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Brinion
преди 2 години
Мариела Нордел от Мастършеф изригна с гневен пост срещу украинските бежанци: Защо не казвате истината?!Тази сутрин искам да попитам бежанците от Украйна защо не казвате истината на народа ни? Все пак сте приютени и обгрижвани в нашата държава. Защо лъжете ежеминутно по продажните ни медии? То и вашите са такива бълват случки отпреди пет, шест години. И всъщност от кого бягате? Нямате ли чест и достойнство да кажете в ефир истината.Истината е, че бягате не от Путин, а от вашия фашистки ... Сигнализирай за неуместен коментар