Абрамович и още двама преговарящи за мир в Украйна били отровени

Предполага се, че собственикът на "Челси" е поел вредното вещество преди срещата в Киев

28.03.2022 | 20:10 Редактор: Здравко Черкезов
Абрамович и още двама преговарящи за мир в Украйна били отровени

Руският бизнесмен Роман Абрамович и двама преговарящи за мир в Украйна дипломати са били отровени по-рано този месец, съобщава Wall Street Journal. Милиардерът загубил зрението си в продължение на няколко часа, поради което бил приет в болница в Турция. 

Предполага се, че собственикът на "Челси" е поел вредното вещество преди среща в Киев. Той е в ролята на миротворец по време на избухнала война между Русия и Украйна.

Малко след проведените преговори на 3 март тримата са развили симптоми, включващи зачервени очи, болезнено сълзене и лющене на кожата по лицето и ръцете, твърдят източници на вестника, цитирани от dsport. Смята се, че става дума за химическо оръжие, като използването вещество не се назовава.

След срещата на 3 март делегацията отседнала в украинската столица Киев. Тримата страдали от неприятните симптоми в продължение на няколко дни. С тях е имало и четвърти делегат. Любопитното е, че той консумирал същата храна и вода, но не проявил симптоми. Според WSJ хора от Москва, които не искат войната да приключва на този етап, са отговорни за предполагаемото отравяне.

Експерти отбелязват, че приетата доза отрова е била недостатъчна и затова животът на Абрамович и спътниците му не е бил застрашен. 

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК