Италия се надяваше на възкресение на туризма с наплив от Русия, войната попари мечтите

Руските яхти на милиардери си плюха на петите и избягаха от Сардиния

27.03.2022 | 09:37 Редактор: Елеонора Танева
Италия се надяваше на възкресение на туризма с наплив от Русия, войната попари мечтите

Войната спука балона на мечтите на Италия за възраждане на туризма и за нов наплив на руски туристи след отслабването на Ковид пандемията. Руснаците най-много обичат да посещават адриатическия курорт Римини, на второ място в листата с предпочитания е Рим, а на трето - Венеция. Хотелиерското сдружение "Федералберги" прогнозира, че само столицата Рим тази година ще изгуби приходи от туризъм в размер на 150 милиона евро.

Руските яхти и техните фрашкани с пари собственици в последните години масово се ориентираха към "Коста Смералда" на остров Сардиния. Повечето от тях обаче вече си плюха на петите и избягаха от острова, за да не попаднат под ударите на италианската Финансова полиция. В рамките на прилагането на европейските санкции този изпълнителен орган последователно конфискува скъпо руско имущество като богаташки вили и яхти.

Хотелите и луксозните магазини в Милано и в Болоня чакаха с нетърпение православния Великден. Обикновено за тези празници от Русия пристигат 175 000 туристи, които изхарчват около 20 милиона евро. На такива числа тази година не се надява никой. Възкресение Христово няма да възкраси и италианския туризъм, информира DW.

Специално заради очакваните туристи правителството още през февруари облекчи пандемичните ограничения, включително и с решението, че руската ваксина Спутник V вече се признава. В комбинация с един обикновен бърз тест тя осигурява достъп до всички кулинарни заведения и до атракциите.

Туризмът генерира 13% от БВП в Италия, което го превръща в бранш със стратегическо значение за страната.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-ха :)
преди 2 години
Ами хем налагате санкции и искате да им вземете парите, хем после ги чакате да си ги харчат при вас! Ами не става така. Сигнализирай за неуместен коментар