Зеленски към Русия: Трябва да говорим, нужно е суверенитетът ни да е гарантиран

"Трябва да бъде осигурена териториалната цялост на страната ни", призова президентът на Украйна

26.03.2022 | 09:19 Редактор: Жаклина Иванова
Зеленски към Русия: Трябва да говорим, нужно е суверенитетът ни да е гарантиран

Ръководството на Русия трябва да достигне до логичната мисъл, че е нужно да бъде воден диалог с украинските власти. Това заяви в поредното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

"Въоръжените сили на Украйна продължават да отбиват вражеските атаки в южната част на страната, в Донбас, в посока Харков, в Киевска област. Като сдържат действията на Русия, нашите защитници и защитнички водят руското ръководство към простата и логична мисъл - трябва да говорим. Да говорим спешно и съдържателно, честно и за да постигнем резултат, а не, за да печелим време", изтъкна Зеленски, цитиран от БНР.

Той обяви, че досега при бойните действия са загинали 16 хиляди руски военнослужещи. Украинският президент коментира и условията, които поставя неговата страна при преговорите:

"Украинският суверенитет трябва да бъде гарантиран. Трябва да бъде осигурена териториалната цялост на Украйна. Т.е. условията трябва да са справедливи. Украинският народ просто няма да приеме друго", подчерта Володимир Зеленски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
мимоза
преди 2 години