Зеленски: Русия обстрелва конвои с хуманитарна помощ и атакува жени и деца при евакуация

"Не знаем къде се намират нашите деца", каза украинският президент

25.03.2022 | 08:10 Редактор: Жаклина Иванова
Зеленски: Русия обстрелва конвои с хуманитарна помощ и атакува жени и деца при евакуация

"Не знаем къде се намират нашите деца", заяви украинският президент пред членовете на Европейския съвет.

Володимир Зеленски обвини руските сили, че обстрелват конвои с хуманитарна помощ и атакуват жени и деца в коридорите за евакуация.

Междувременно вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук посочи, че в четвъртък от областите Киев, Донецк и Запорожие са били евакуирани повече от 3300 души.

Тя обаче допълни, че украинската страна не е успяла да евакуира хората, живеещи в обсадения Мариупол и десетки автобуси, натоварени с хуманитарна помощ не са могли да влязат в него.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, беше посрещната с международно възмущение, като Европейският съюз, САЩ и Обединеното кралство, наред с други страни, въведоха строги финансови санкции срещу Москва.

Според оценките на ООН за месец в Украйна са загинали най-малко 1035 цивилни граждани, а поне 1650 са ранени, предаде БГНЕС.

Анализаторите предупредиха, че реалните цифри може да са много по-високи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Пълни лъжи и абсурди. Какво падение на запада срещу Русия. Лошото е, че обикновенните хора страдат и ще страдат, заради някои алчни западни интереси. Наистина западняците са нагли и гадни хора, които не харесват източна Европа и Русия. Сигнализирай за неуместен коментар