Русия увери: Военната операция в Украйна се развива по план

Според Сергей Рудской загубите на украинската армия и националната гвардия надхвърлят 14 000 души

25.03.2022 | 22:00 Редактор: Здравко Черкезов
Русия увери: Военната операция в Украйна се развива по план

Руската военна операция в Украйна се развива по план. Основните задачи по време на първия етап са изпълнени като цяло. Това заяви на брифинг в министерството на отбраната първият заместник-началник на Генералния щаб на руската армия Сергей Рудской.

За втори път от началото на бойните действия преди месец военното ведомство изнесе данни за загубите на руските въоръжени сили - 1351 загинали и 3825 ранени руски военнослужещи.

Според Сергей Рудской загубите на украинската армия и националната гвардия надхвърлят 14 000 души. По думите му бойната авиация и противовъздушната отбрана на Украйна са напълно унищожени, военноморските сили са престанали да съществуват, а по-голямата част от Донбас е освободена.

Рудской допълни, че руската армия е блокирала Киев, Харков, Чернигов, Суми и Николаев и контролира изцяло Херсонска и по-голямата част от Запорожска област, предаде БНР.

Според него истинската цел на западните оръжейни доставки не е да подкрепят Украйна, а да я въвлекат в продължителен военен конфликт.

Той предупреди, че Москва ще реагира незабавно по съответния начин, ако на Киев бъдат доставени бойни самолети и системи за противовъздушна отбрана.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК