Украйна си върна контрола над Херсон

Огромен удар по военните усилия на Путин

25.03.2022 | 20:20 Редактор: Здравко Черкезов
Украйна си върна контрола над Херсон

Русия е загубила контрола над град Херсон, единственият голям украински град, който силите на Путин успяха да превземат. Това заяви високопоставен служител на Пентагона.

Украинските сили в момента водят ожесточени боеве в Херсон и отблъскват руските завоеватели там, което отново превръща стратегически важния пристанищен град в "оспорвана територия", заяви източникът.

Това противоречи на изявление, публикувано днес от генерал-полковник Сергей Рудской, началник на Главното оперативно управление на руския Генерален щаб, който заяви, че Херсонската област е "под пълен контрол", отбелязва БГНЕС.

Връщането на Херсон би бил огромен удар по военните усилия на Путин, което би затруднило Русия да осъществи плановете си за завземане на украинското черноморско крайбрежие и южното пристанище Одеса. Загубата на Херсон също така би застрашила руските войски, които се сражават в близкия Николаев, съобщи представителят на Пентагона.

Друг признак за безизходицата, в която се намират войските на Москва е, че те са заели "отбранителни позиции" до столицата Киев и не показват никакви признаци, че могат да се придвижат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Гост
преди 2 години
Стига с лъжите краварска медия Сигнализирай за неуместен коментар