Песков: България е враждебна срещу Русия и ще купува газ за рубли

Независимо дали иска или не иска, дали ѝ харесва или не ѝ харесва, настоя говорителят на Кремъл

24.03.2022 | 14:46 Редактор: Теодора Патронова
Песков: България е враждебна срещу Русия и ще купува газ за рубли

България ще купува природен газ за рубли заради своята враждебност спрямо Русия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той обяви пред журналисти, че руските власти ще се постараят да решат проблемите на Сърбия, породени от решението на Москва да продава за рубли природния си газ на така наречените неприятелски държави.

"При всички случаи на България ще ѝ се наложи да плаща за газа в рубли, защото предприе враждебни стъпки по отношение на Русия. Независимо дали иска или не иска, дали ѝ харесва или не ѝ харесва“, допълни говорителят на Кремъл.

Доставките на руско синьо гориво за Сърбия и Унгария обаче преминават през територията на България. Сръбският президент Александър Вучич се оплака, че това може да създаде "много нови проблеми". Песков се съгласи с Вучич и увери, че за Русия опасенията на сръбската страна са първостепенни и приоритетни, предаде БНР.

България попадна в руския списък на неприятелските държави, след като се присъедини към западните санкции срещу Русия заради така наречената военна операция в Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 5
Българка
преди 2 години
Въпреки, че сме в европейският съюз и то не по желание на мнозинството от българите, България не трябваше да влиза в конфликт а Русия. Защо се стигна дотам?!?!?! Защо трябва да служим ние на чужди политически интереси!?!?!? Няма ли най-после да имаме своя собствена политика?!?!?!!?? Сигнализирай за неуместен коментар