Зеленски: Чакаме сериозни стъпки от НАТО, ЕС и Г-7, ще видим кой ни е предал

Украинският президент призова хората по света да се обявят за край на войната

24.03.2022 | 07:03 Редактор: Тодор Петров

Месец след началото на руската инвазия в Украйна, президентът Володимир Зеленски призова хората по света да излязат и да се обявят за край на войната. 

Киев, Харков, Чернигов и обсаденият от седмици пристанищен град Мариупол са само част от населените места, в които руските части продължават с непрекъснати обстрели и удари по инфраструктурата и жилищни сгради. 

Няколко пожара в зоната, забранена за достъп около Чернобилската атомна централа, са били изгасени, но други продължават да горят, съобщи Международната агенция за атомна енергия. Повече от 3,5 милиона украински бежанци са били принудени да напуснат домовете си от началото на военните действия.

"На тези 3 срещи на върха ще бъде чута нашата твърда позиция. Ще видим кой ни е приятел, кой ни е партньор и кой ни е предал. Сигурен съм, че хората ще изразят подкрепата си към нас, но политиците също трябва да подкрепят свободата и нашата битка за живот. Очакваме сериозни стъпки от НАТО, ЕС и Г-7", заяви Зеленски.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Диана
преди 2 години
По-голословни приказки от тези на Зеленски не може да се намерят скоро, сигурно..Викайте за край на войната, хора по света, а ние ще си правим каквото си искаме, значи...И, както винаги, лъжи, лъжи и манипулации - тях ги били предали сега, да не останат по-назад от руснаците! Кой ще ги предава тях, значи..Смешки!..Защо ли винаги, където има замесени евреи в политиката, нещата се довеждат до състояние на повръщано?! Смърди, вони, гадост и зараза...Така им се пада на руснаците като защитават евреи Сигнализирай за неуместен коментар