Зеленски призна: На ръба на оцеляването сме, след нас Русия ще проникне в Европа

Драги: Италия ще подкрепи желанието на Украйна да се присъедини към ЕС

22.03.2022 | 14:11 Редактор: Теодора Патронова
Зеленски призна: На ръба на оцеляването сме, след нас Русия ще проникне в Европа

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред италианския парламент, че неговата страна, изправена пред руската инвазия, е на ръба на оцеляването, и предупреди, че целта на Москва е войната да се разпространи в останалата част от Европа, предаде Ройтерс.

"За руските войски Украйна е вратата към Европа, където те искат да проникнат, но не трябва да се допуска варварството да надделее", каза Зеленски. Той се обърна към италианските депутати чрез видеовръзка.

Украйна демонстрира "героична съпротива" срещу руското нашествие, каза италианският премиер Марио Драги, който говори пред парламента след Зеленски.

Той обяви, че Италия ще подкрепи желанието на Украйна да се присъедини към Европейския съюз, съобщи БТА.

"Арогантността на руското правителство се сблъсква с достойнството на украинския народ, който успя да обуздае експанзионистичните цели на Москва и да направи така, че нахлулата армия да плати огромна цена", подчерта италианският премиер.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
5 rate up comment rate down comment 6
Dancheto654@abv.bg
преди 2 години
Обичам Русия с цялата си душа. Обичам руския народ и руската култура за мен те са освободителите на майка България. Слава на РусияНе обичам гадните Американци които са изклали масово и избили индианците.Не ми прави добро впечатление и президента на Украйна все плачи все моли все ежертва Не успя да измоли нищо от САЩ и ЕС сега пък при италианците.Слава на Русия не се огъваите братя имате подръжници в цяла Бялгария. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Пълни глупости за нахлуване в Европа Сигнализирай за неуместен коментар