Moderna чака разрешение от САЩ за втори бустер за всички възрасти

Проучване в Израел показва, че процентът на потвърдените инфекции е 2 пъти по-нисък след втора бустерна доза

18.03.2022 | 08:11 Редактор: Елеонора Танева
Moderna чака разрешение от САЩ за втори бустер за всички възрасти

Moderna поиска от регулаторния орган по лекарствата в САЩ спешно разрешение за поставянето на втори бустер на ваксината ѝ срещу Ковид-19 за всички възрастни.

Искането до Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) ще "позволи поставянето на четвърта доза от нашата ваксина Ковид-19 при възрастни на 18 и повече години, които са получили първоначална бустерна доза от която и да е одобрена ваксина срещу коронавирус”, съобщиха от компанията в Twitter.

Преди дни такова искане отправи и Pfizer - спешно одобрение за втора бустерна доза, но искането им беше ограничено до възрастни над 65 години. Последните данни от САЩ и Израел сочат, че инжекцията на Moderna предпазва от варианта Омикрон, информира БГНЕС.

Първото израелско проучване показва, че "процентът на потвърдените инфекции е 2 пъти по-нисък, а процентът на тежките заболявания - 4 пъти по-нисък сред лицата, получили допълнителна бустерна доза", в сравнение с тези, които са получили само една.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Някой си
преди 2 години
Тия янки заслужават бустер с цианкалий, та светът да си почине от тях! Нагли долни американски ***! Смърт на САЩ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
геном
преди 2 години
А след 16-та бустерна, може да започнете да летите без крила....Ред-Бул и Модерна дават крила! Сигнализирай за неуместен коментар