Геноцид в Мариупол и Донецк: Бомбардираха укриващи се бременни и майки с деца

Боевете в Украйна продължават с пълна сила

17.03.2022 | 10:54 Редактор: Искра Ангелова
Геноцид в Мариупол и Донецк: Бомбардираха укриващи се бременни и майки с деца

Боевете в Украйна продължават с пълна сила. Снощи от обкръжения пристанищен град Мариупол пристигнаха съобщения, че е бил бомбардиран градският театър, където са се укривали повече от 1000 души. Самата Русия отрича нападението.

"Руснаците трябва да са знаели, че тук се укриват цивилни хора"

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пише в Twitter за "още едно ужасяващо военно престъпление в Мариупол". Според него сградата е напълно разрушена. "Руснаците трябва да са знаели, че тук се укриват цивилни хора", пише още Кулеба.

"Единствената дума, която описва случилото се днес, е геноцид. Искаме да затворим очи и да забравим кошмара, който се случи днес", написа в Telegram кметът на Мариупол Вадим Бойченко, цитиран от DW.

Нападение срещу цивилни и в Донецка област

Украйна съобщава за нападение срещу цивилни и в Донецка област. Бомбардиран е плувен басейн, където са се укривали майки с децата си и бременни жени.

Стратегически важният пристанищен град Мариупол на Азовско море от дни е обграден от руски войски и е обстрелван от няколко страни. В града няма вода и храна, няма ток и отопление. Твърди се, че стотици хиляди хора са заклещени в града при катастрофални условия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
2 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 2 години
Не вярвам на новините от Украински медии и агенции. И на руските не вярвам. Сигнализирай за неуместен коментар